måndag 8 augusti 2011

Introduktioner

Hej!

Det här är och kommer att bli en bokblogg. Den kommer att fokusera på det jag tycker om att läsa vilket i allra största utsträckning är science fiction, fantasy och alla möjliga blandningar och subgenrer därav; t ex så kallad "weird fiction", cyberpunk, steampunk, space opera osv. Det kan också dyka upp ren facklitteratur som troligen oftast kommer att cirkulera kring rymden, kosmologi, vetande och ovetande med kanske någon inflik på gudsbegreppet. Även mindre självklara kategorier som gränsar mellan ren fiktion och facklitteratur kan säkert dyka upp. Språket på böckerna kommer oftast att vara på engelska. Det är inget särskilt val jag gjort utan de böcker jag dras till är oftast på engelska eller på ett språk jag inte kan (och därmed blir det också engelska eftersom de sällan översatts till svenska).

Inläggen innehåller mina reflektioner kring vad jag läst. Det kan handla om diskussioner kring tydliga teman som beskrivs i boken, eventuella intressanta observationer om berättelsens vändningar, begrepp, karaktärer etc. samt möjliga kopplingar till andra verk eller historier jag kommer att tänka på. Helt enkelt generella tankar om innehållet samt förstås enkla omdömen om jag gillade boken eller inte, även om jag inte egentligen tänker på det som recensioner.

Jag som skriver är en man född 86 och har ett grafiskt kreativt arbete vid datorn. Jag fascineras enormt mycket av rymden, astrofysik, kosmologi, medvetandet och var det kommer ifrån, gudsbegreppet (frånskilt religion), mytologi, drömmar och alla möjliga blandningar av dessa ämnen. För att hålla koll på min bokhylla och vad jag läst för jag ett excelark över alla mina lästa böcker med korta kommentarer och ett betyg mätt i stjärnor.

Efter att ha haft denna blogg ett par år är det tydligt att jag läser ca 1 bok per månad. Jag skriver ca 1 inlägg per månad helt enkelt! I några enstaka fall har jag inte skrivit här om vissa böcker jag läst. Det är oftast beroende på att det var en bok som jag tyckte föll alldeles för långt utanför ramarna för de teman jag valt för bloggen.

Uppdaterat: 2016-06-02

2 kommentarer: